27 Mayıs 2013 Pazartesi

GERİM GERİM GEREN KLİŞELER

"makbuşşşşş kızzz makbuşşş"
"ayol ne var maalleyi kaldırdın ayaaa"
"kız bu Meraklı Melaat yine yazmış diyolaa gördünmü sen yeni yazıyı kız.."
"ayy yok gızz ne uğreşcem onun dedikoducu bilokuyla"
"hadi hadi için içini yiyo dimiiiii"
"yokkk beee sende ne yicek onun dedikodularının mislisi var bende"
" ee madem ne yazmış merak etmiyon ben giriyom o zaman eve"
"dur dur çağırdın buraya madem anlat bari ne yazmış ne yazmış.."
"Film sektörüne el atmış kız bu seferde.."
"kör olmayısıca cahil karı bi o kaldıydı yoklamadığı"
"korku filmleriyle polisiye filmlere merak salmış kendisi öle deyiler hakkında.."
"kız onun kendisi korku filmi gibi.. bizim küçük oğlan onu görünce çocuk bacaklarımın arasına yapışıyo.. geldiği yere girmeye çalışıyo yavrucak :D"
"aman sende dur hele ona bok atmayı bırakta neler yazmış dinle hele bi beni........"

Makbuş ve Ayten'in koca çenelerininde bahsettiği üzere artık romantik filmlerden terfi aldım sanırım çünkü son zamanlarda o kadar çok korku ve polisiye macera izledim ki yani her an birine "kanun namına dur " diye haklarını sıralamaya başlayabilir yada çatı katına yalnız çıkıp 3'lerle 5'lerle kutu kutu pense oynayabilirim.. imkan verseler polisiyeden girip kötü ruha bağlayan bir senaryo bile yazabilirim o kadar pırofeyşınlaştığımı iddia ediyorum artık.. hal böle olunca oturup şu Kore polisiye ve korku filmlerindeki klişeleri bi yazayım dedim.. bugüne kadar kore drama yada romantik filmlerinin klişeleri pek çok yerde yazıldı çizildi birde korku ve polisiye eklensin bu meydan larus ansiklopedilerine dimi ama :D topluma bi faydam olsun...
***
1)sorguya alınan ilk kişi filmin en silik karakteridir, en gereksiz elemanıdır ve genelde gözlüklüdür bu kişi filmin sonunda herkesi öldüren katilin ta kendisidir...

2)Korede genelde evler tek kat ve kutu gibi olmasına rağmen korku filmi evleri mutlaka iki katlıdır ve uçak hangarı gibim büyüktür çünkü yürürken gıcırdayan merdivene ve cinlerimizi perilerimizi kötü ruhlarımızı barındıracağımız kocaman bi eve ihtiyacımız vardır..

3) o kacaman evde kullanılmayan bi oda mutlaka mevcuttur ve o odadan boru gibim sesler gelmektedir.. o odanın kapısının deliğinden ilk baktığında 3ün 1ni alırsın ancak ısrarcı olursan kesin bi kötü ruh görürsün.. ve Kore korku filmlerinde kötü ruh ya bi çocuktur yada kadın asla erkek olmaz (sizi gidi cinsiyet ayrımcıları sizi...)

4)sevgi dolu, şefkatli bi koca varsa filmde ondan korkun ya ilk ölüp korku filmi içerisinde eşini drama bağlatır yada katil olup kadını ağlatır :D

5)Kore korku filmlerinde ikide bir baş rolün çocuğu görünüp anasını yada babasını bi yerlere sürüklüyosa -ki hep belaya sürükler- o çocuk aslında yoğdur.. ya çocuğun ölümünü kabullenememişlik yada hiç doğmamış bir çocuğa hasret olma mevzu bahistir.

6)Kore korku filmlerinde 3'lerin 5'lerin geldiğini seslerden falan değil evin tavanında oluşan garip bi duman garip bi karartıdan anlarsınız..

7)her korku filminin çocuk karakterinin dinlerken tüyleri diken diken eden gıcık bi tekerlemesi ya da şarkısı vardır.. ve filmin sonunda filme dair aklınızda kalan tek şey bu gıcık melodi olur..

8)Kore korku filmlerinde küçük kız çocuğu mutlaka beyaz giyer çünkü beyazın kırmızı kan ile uyumu süperdir bide kirlenmek güzeldir..

9) katilden kaçarken büyük araba garajında araba anahtarı mutlaka yere düşer ve herşeyi otomatik olan arabanın her ne hikmetse kapısı bizim Şahinler gibim manuel açılır yani anahtarla D:

10) Evlerin bodrum ya da çatı katlarının elektriklerinde mutlaka problem vardır..

11)Kore korku filmlerinde insanlar tatile asla otele plaja neyim gitmezler yazın ortasında bile Allahın unuttuğu ve itin bile ölmeyeceği orman ortasında bi eve giderler..

12)Aynaların göründüğü her sahnede hazır olun katil yada kötü ruh görünecek demektir..

13) olaylar tam yatıştı herşey yoluna girdi diyen film karakteri rahatlamak için kendini sıcacık küvetin kollarına bırakır ve o küvet mutlaka kan ile dolacaktır su birden kıpkırmızı olur ve kadın ölü gözükür.. siz sanırsınızki hatun nalları dikmiş ama birden gözlerini fal taşı gibi açar meğer bu bir düştür ancak olayların bitmediğine işarettir.. sıçayım banyonuza dersiniz..

14)Seri katillerin tek bir amacı vardır "toplumu pisliklerden temizlemek" bu yüzden hep problemli insanlar ölmek için seçilmiştir.

15) Korenin polisiye/macera filmlerinde şehrin en işlek caddesinde iki araç birbirini deli gibi kovalar bir Allahın poliside çıkıp "hacım nabiyonuz siz?" demez sormaz sorgulamaz adamlar radara neyim yakalanmaz ceza bile gelmez evlerine bu yüzden..(trafik cezasından muzdarip yazar Melahat içini döker)

16)En şüphe çeken, en silik karakter, herkesin "ahanda katil kesin bu" dediği adam filmin sonunda herkesin götünü kurtarıp milli kahraman olur..

17) Koredeki polisiye filmlerinde hep aynı tünel kullanılır (bknz. Suspect X, bknz. blind, bknz. Haunters)

18)katil yada zanlı artık polisin elindedir kaçacak yeri kalmamıştır ama tam o esnada elektrikler bi gider gelir bi su tesisatı patlar bi bişiy olur ama süperman polisin bi anda dikkati dağılır.. işte o saliselik dikkat dağınıklığında zanlı kaçmayı başarmıştır ve kaçtığı yer mutlaka bir binanın en üst katıdır...

19)teknoloji devi olan G.Korede başrolümüzün cebinde Samsung Galaxy S4 bile olsa polisi aramak için ya telefon klübesini ya da ev telefonunu kullanır..

20) Kore polisiye/macera filmlerinde tek bir adam tüm ordunun hakkından sadece 1 çelik yelek ve kalaşnikofla gelebilir..Merminin bittiği yerde Malkoçoğlu Style devreye girer ve kahramanımız asla tek kurşun ile ölmez.. kötü adamı öldürmedende ölmez..

21) Kore polisiye filmlerinde tüm uyuşturucu ve kaçakçılık işlerini yönlendiren kişi yine polis teşkilatından biri çıkar hatta senaris çok zekiyse eğer-ki benim hala umudum var- bu kişi ya teşkilatın başındaki amir yada esas polisin ortağı çıkar..

22)Kore polisiye filmlerinde esas polisin ortağıysan eğer ölmeye mahkumsundur en kötü ihtimalle sakat kalırsın..

23)ters köşe sonla biten filmlerde katil ya ana karakterin en yakınındaki kimsedir ya da kendisidir ama film boyu bize kendisi değilmiş gibim anlatır..

işte Kore sinemasını sevenler takip edenler sizler için Meraklı Melahatınız hiç çekinmedi erinmedi oturdu tüm polisiye ve korku sinemalarının şifrelerini döktü ortaya.. sizinde bu konudaki merakınızı giderip kurtlarınızı döktüysem artık rahatça uyuyabilirim sanırım...

HAFTANIN DEDİKODUSU

ben sadece duyduklarımı anlatıyorum...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder